08/04/2016

Cuti Tanpa Gaji atau Cuti Menjaga Anak




Assalamualaikum..
Lama sungguh cik iza tak update blog rindu nak berkongsi cerita.
Tahun 2015 langsung tiada update. Tapi tahun tu la sungguh bermakna bagi kami sekeluarga, sebab dah menambah ahli keluarga. Si kakak dah ada adik. Alhamdulillah.

Tengok tu si adik dan kakak baru baik dari chicken pox

Entry kali ini cik iza nak share tentang Cuti Menjaga Anak. Cuti ini cuti tidak dibayar gaji ye. So sebelum cuti tu kena la menyimpan lebih sikit. Untuk kemudahan kita ketika kita bercuti. Kalu ada loan yang boleh disetle kan maka langsaikan lah dahulu ya. Cik iza sendiri selesaikan hutang peribadi sebelum bercuti. yang tinggal hanya loan perumahan sahaja. 
Ini adalah mengikut pengalaman cik iza yang telah pun menggunakan perkeliling perkhidmatan Bil 5 Tahun 2014 – Cuti Menjaga Anak. Untuk lebih detail boleh baca disini

Cuti Menjaga Anak (CMA) ini terbahagi kepada 2 iaitu : 
      1)        Cuti Menjaga Anak bersambung daripada Cuti Bersalin
      2 )       Cuti Menjaga Anak yang tidak terikat dengan Cuti Bersalin.

Antara kelebihan cuti ini ialah, untuk memohon CMA pemohon tidak perlu menghabiskan cuti tahunan terlebih dahulu. Jadi cuti hakak-hakak semua selamat. Yeayy!!! Itu yang cik iza terkejut. Masa dah nak tamat tempoh CMA, admin maklumkan kepada cik iza bahawa cik iza ada cuti berbaki 22 hari lagi. Wowww.. memang wow sungguh. Terkejut cik iza. Antara faedah lain bonus duit raya dan pemberian khas pada Januari 2016 pun layak diterima. Alhamdulillah. Tapi….  Pemohon akan hilang kekananan sepanjang tempoh CMA (cik iza skip je ni. Tak kisah la hilang kekananan ke kekirian ke asalkan hati cik iza tenang dan bahagia dengan pilihan yang cik iza pilih) dan adalah beberapa perkara lain lagi. 

Tempoh CMA yang boleh dipohon adalah selama 5 tahun bersamaan dengan 1,825 hari termasuk hari rehat mingguan, hari kelepasan mingguan dan hari kelepasan am. So kalau anda bercadang untuk menjaga anak dan mungkin anak memerlukan perhatian lebih boleh la apply. Walaupun dah pernah guna CMA ni, masih boleh apply lagi selagi cuti CMA anda masih berbaki. Untuk keterangan lanjut, boleh baca link diatas.

Ok. Memandangkan cik iza mengandung ketika itu, jadi Cik iza apply CMA bersambung dengan cuti bersalin. Surat permohonan dihantar lebih kurang 2 minggu sebelum tarikh jangkaan bersalin. Tujuan cik iza memohon CMA ni adalah untuk menyokong penyusuan susu ibu. Nak beri lebih perhatian pada baby, kerana cik iza pernah rasa down, apabila anak pertama tiada rezeki. Ya, memang rezeki ditangan Allah dan memang tertulis si kakak hanya sempat menyusu dalam tempoh 2 minggu sahaja.itu pun dah campur susu formula atas beberapa factor yang telah ditakdirkan Allah untuk cik iza dan si kakak. Erm.. Ok lah.. ada komplikasi selepas pembedahan melahirkan si kakak. Dan ibu stress (nangis.. ) gagal mengawal emosi. Mungkin antara factor susu tidak produktif. (nangis lagi) perkara ini nampak simple dan boleh ignore je sebenarnya. Lagi pun memang sudah tiada rezeki. Tapi jauh di sudut hati ini..(cewahhhh macam drama pula) cik iza selalu teringat-ingat dan membuatkan rasa kasihan pada si anak yang berpanjagan.

Ehhhh dah terkeluar tajuk la :-D sekiranya diizinkan Allah cik iza nak share pengalaman mengandung dan bersalin kedua2 anak cik iza. Nanti diorang dah besar, boleh la diorang baca.
Ok. Kat sini cik iza sediakan contoh surat permohonan. Boleh la tiru sikit2 mana yang berkenaan ye.Sila klik pada gambar untuk tulisan yang lebih jelas ye.


Contoh surat CMA cik iza

memohon untuk setahun, tetapi diluluskan untuk tempoh 6 bulan dan cik iza tambah lagi sebulan bersamaan 7 bulan. kerja memang banyak dan terpaksa di ambil alih staf lain, itu mungkin salah satu faktor permohonan cuti setahun cik iza tidak diluluskan..Apapun Alhamdulillah, dapat la cik iza menggomol anak-anak selama 10 bulan tanpa gangguan ( ni termasuk cuti bersalin 3 bulan ye)
Alhamdulillah...

P/S : oh ye.. sepanjang CMA hati sangat senang dan tenang mengurus rumah. Seronok melihat anak-anak membesar didepan mata. Pergi sekolah dah siap sarapan, balik sekolah boleh terus lunch. Semua air tangan ibu sendiri. Alhamdulillah untuk tahun itu juga anak hanya sekali sahaja demam, si kakak kena chicken pox dan berjangkit pada si adik. Pecah record sungguh. Berbanding2 tahun-tahun sebelum ini si kakak kerap demam, setahun dalam 10 kali juga demam.
Ok terima kasih, selamat membaca dan cik iza harap entry ini memberi manfaat kepada semua.

 Salam sayang
~ Cik Iza ~

5 comments:

  1. assalamualaikum.. cik iza tq sharing. sy pun tgh plan nk ambil CMA slps bersalin next year.tp cuti bersalin 300hari dh abes.huhu.doakan cuti sy diluluskan ye... at least 6bulan.kalo dpt smpai bln 11 trus sbb sy ckgu.bln 12 dh cuti sekolah.hihi

    ReplyDelete
  2. CMNE TENTANG LOAN TU YE..KALAU ADE POTONGAN..TAPI MOHON CUTI MENJAGA ANAK..DAH LA TAK BERGAJI.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih cik iza for sharing. Dan nak pohon jgk. Mgkn coretan cik iza ini menjadi rujukan. Sebelum tu saya ada terbaca dokumen sokongan yg perlu disertakan iaitu "dan telah tiada baki cuti bersalin" bermaksud cuti bersalin yg 300 hari tu ka?

    ReplyDelete
  4. hi sis,
    i read from other site, it says "Bersambung cuti bersalin – permohonan cuti dibuat sebelum 30 hari tamat tempoh cuti bersalin". so, you sent in the letter two weeks before delivery and after approval then you fill in the CMA form, correct?

    ReplyDelete
  5. Maaf bertanya cma ni blh kita mohon utk jaga anak di wad ke sbb kecemasan tak dpt mohon awal...contoh 2minggu

    ReplyDelete